ارغوان

با عشق آشپزی می کنم

ارغوان

با عشق آشپزی می کنم

پست ثابت

قرار دادن مزه ها و چاشنی در کنار خوراکی ها ، لذت طعم خوراکی ها رو دو چندان می کنه. برای همینه که قدیما تو همه خونه ها خانومای خونه چاشنی مورد نیاز خونواده شونو  تهیه می کردند.

زندگی شلوغ، مصنوعی و ماشینی امروزی لذت عطر و طعم طبیعی و بینظیرچاشنیها، مزه ها و ترشی های مادرا و مادربزرگامون رو از ما گرفته.

ارغوان یک فرصت طلایی برای مزه کردن چاشنی های خونگی رو برای شما فراهم کرده. می تونید با یک تماس چاشنی مورد علاقه تونو از ارغوان تهیه کنید.

به چند دلیل خرید از ارغوان به سود شماست.

ترشی های خونگی  ارغوان از بهترین و مرغوبترین مواد اولیه تهیه شده اند.

 غلیظ و باصرفه اند.

مواد نگه دارنده ندارند.

و از همه مهم تر طعم ترشی های مادربزرگتونو به یادتون میارن.

برای دیدن انواع ترشی به دسته ی چاشنی مراجعه فرمایید

می توانید با اطمینان از طعم اصیل یک ترشی مامان پز،محصولات ارغوان رو بخرید و لذت ببرید.

شماره تماس: 09037273755



پی نوشت: علاوه بر ترشی و آبغوره، سوهان ورقه ای جهت شیرین کردن کام دوستان نیزموجود است.


ترشی سیر

سیرترشی یکی از چاشنی های لذیذ و  خوش طعمه که از قضا فواید بسیاری هم داره.

  سیر به دلیل پتاسیم بالایی که داره می تونه به تنظیم فشار خون کمک کنه، به دلیل ترکیبات گوگردی باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری از ابتلابه سرماخوردگی مفیده. نتایج پژوهشی نشون می ده سیر سبب تنظیم تری گلیسرید، کلسترول و قندخون شده و پیشگیری کننده از غلظت خون است. به عقیده محققان سیر از بافت های کبد در برابر ترکیبات سمی محافظت کرده و خنثی کننده نیترات موجود در برخی موادغذایی هم هست.

برای آگاهی بیشتر می تونید به این و این مراجعه کنید.

هر چه از زمان آماده سازی ترشی سیر بیشتر بگذره، بافت اون نرمتر و طعم شیرینتری خواهد داشت. تصویر زیر سیر ترشی ده ساله است که البته در حال اتمام است.


ترشی های شکل زیر به ترتیب از راست به چپ کهنه ترند.

اولی رو در دیماه 89 ، دومی در آذر 92 ، سومی در شهریور 93 و آخری رو در اسفند 93 ریختم.

ترشی کاسه هم 10 ساله است و البته کاسه سمت چپی سرکه اون ترشی ده ساله است که تغییر رنگش رو به خوبی می بینید.

برای آماده کردن ترشی سیر باید بوته های کامل یا حبه شده رو با کمی نمک در شیشه ریخته و روی اون  سرکه بریزید.

هر چه از زمان آماده سازی بیشتر بگذره، ترشی رسیده تر و  خوش طعمتر خواهد بود.

بهترین ترشی سیرخانگی را می توانید با یک تلفن از ارغوان تهیه کنید.

شماره تماس با من:  09150475860

عدس پلو

عدس پلو با ته دیگ سیب زمینی




مواد لازم: برنج 4 پیمانه
عدس 2 پیمانه
گوشت چرخ کرده 250 گرم
پیاز 1 عدد
کشکش پلویی یک پیمانه
روغن و کره به قدر کافی
چوب دارچین و نمک و زعفران به اندازه کافی
برنج رو 3 یا 4 ساعت قبل از پخت بشویید و در آب و نمک خیس کنید.عدس رو یک ساعت زودتر خیس کرده و بعد آبشو عوض کرده و با چوب دارچین وکمی آب بپزید. مواظب باشید عدستون له نشه تا شکل اصلی خودشو در برنج حفظ کنه. بعد از پخت چوب دارچین رو از عدس جدا کنید. ( من ادویه دیگه ای اضافه نمی کنم که رنگ برنجم سفید بمونه. این طوری عدس عطر و طعم دارچین به خودش می گیره اما رنگ غذا روشن می مونه. )
کشمشو بشویید و بریزید روی یک پارچه تمیز تا آبش خشک شه.
پیازتونو خلال و سرخ کرده و از روغن بیرون کشیده و در همون روغن گوشتتونو تفت داده و با نصف لیوان آب روی شعله کم گوشت رو بپزید.وقتی آب گوشت کشیده شد، عدس و پیاز داغ رو اضافه و مخلوط کرده و نمکشو اندازه کنید. ( می تونید گوشتو قلقلی کرده و در روغن سرخ نموده و بعد با عدس مخلوط کنید.)
برنجو مثل همیشه بپزید و آبکش کنید.
بهترین ته دیگ برای عدس پلو سیب زمینیه اما نون هم گزینه خوبیه و گاهی حتی مایع کوکو که به وقتش خواهم گفت.
ته دیگتونو بچینید و یه لایه برنج و یه لایه مخلوط گوشت و عدس بریزید. سعی کنید آخرین لایه برنج باشه. روی برنجو جند تیکه کوچیک کره بذارید و دم کنید. 
کشمش رو با کمی گرم تفت بدید اون قدر که براق شه .
بعد از 45 دقیقه برنجتون دم می کشه. لازم نیست روش روغن بدید چون گوشتتونو تو روغن سرخ کرده بودید و روی برنج هم کرده گذاشته بودید.
یادتون گفتم آخرین لایه برنج سفید باشه؟ کمی از برنج ساده رو برداشته و زعفران بزنید. بقیه برنجو با کفگیر هم بزنید و در ظرف بکشید روشو با برنج زعفرونی و کشمش و پیاز داغ تزیین کنید.
زمستونا من چند تا خرما هم سرخ کرده و کنار برنج میذارم.
 خونواده رو به یه عدس پلوی خوشمزه میهمان کنید . نوش جان!

یک تجربه

کم کم فصل پاییز و موسم پختن غذاهای پاییزی فرا می رسه!

یکی از موادی که در پخت خیلی از خورشت های فصل پاییز استفاده میشه، آلو هست. از خورشت به و سیب و هویج گرفته تا خورشت آلو اسفناج و طاس کباب و ...


اگه مثل ارغوان عاشق این خورشت ها باشین، کم کم به فکر می افتین مقداری آلوی تازه فریز کنید.

ابتدا باید پوست آلو رو بگیرید.بهتره آلو رو برای چند دقیقه در آب جوش بندازید تا راحت پوستشون گرفته بشه. بعد در ظرف دردار ریخته و فریز کنید.

به همین سادگی سفره های پاییزیتون رو به طعم بی نظیر آلو مزین کنید.




تارت کشک و بادمجان


کشک و بادمجون میتونه  به عنوان یه پیش غذای محبوب سرو شه. کمتر ایرانی هست که بادمجون و مخصوصا ترکیب اون با کشک رو دوست نداشته باشه.

برای تهیه کشک و بادمجون بهتره که بادمجون رو با شعله کم سرخ کنیم تا درحین سرخ شدن، خوب پخته بشه. پس از سرخ کردن بادمجون رو له کرده و به اون پیاز داغ و کشک غلیظ و گردوی خرد شده اضافه کرده و بذارید رو شعله ی کم، جا بیفته. هر از گاهی هم بزنید که ته نگیره. نیازی نیست روغن اضافه کنید. بادمجون به اندازه کافی روغن داره و فقط می خواهیم با کشک و پیازداغ مزه دار شه. ( به بادمجون آب هم اضافه نکنید چون نون تارتتون رو خمیر می کنه.)

پس از سرد شدن به اندازه لازم از مخلوط داخل هر تارت بریزید و روی اون رو با کشک ونعناداغ و سیرداغ تزیین کنید.

تارت کشک و بادمجون گزینه خوبی برای مهمونی های عصرانه است. می تونید به تعداد مهمونهاتون آماده کنید و فرصت لذت بردن از یه غذای سنتی و اصیل رو برای اونها فراهم بیارید.



پی نوشت:

1- می تونیدخمیر تارتتون رو  چند روز قبل آماده کرده و بپزید و فریز کنید تا در روز مهمونی فرصت بیشتری داشته باشید.

در اولین فرصت روش تهیه تارت ها رو هم براتون پست می کنم.

2- من قبل از سرخ کردن بادمجون اونو به نمک آغشته کرده و میذارم یه نیم ساعت بمونه تا تلخیش گرفته شه. بعد شسته و خشک کرده و سرخ می کنم. به این ترتیب بادمجونم مزه دار میشه و نیازی به اضافه کردن نمک نیست.