ارغوان

با عشق آشپزی می کنم

ارغوان

با عشق آشپزی می کنم

دسر زعفرانی

دسر زعفرانی با بافتی نرم و لطیف و طعمی ایرانی پسند که البته تک نفره سرو کردم.


منبع


کوکو بادمجان


کوکوی بادمجون بافت نرم و لطیفی داره. خیلی راحت آماده میشه و البته خوشمزه است. اصلا هر چی با بادمجون درست بشه خوشمزه است. فکر می کنم بادمجون هم از بهشت اومده!

مواد لازم

بادمجون متوسط 2 عدد

پیاز بزرگ یک عدد

تخم مرغ 4 عدد

گردوی خرد شده 2 قاشق غذاخوری

روغن، نمک و زردچوبه به میزان لازم

بادمجون و پیاز رو ریز خرد کنید.( می تونید رنده کرده یا در غذاساز میکس کنید یا اصلا با حوصله  ریز نگینی کنید ) و در قابلمه ای ریخته و با یک قاشق روغن تفت دهید تا خوب آبش کشیده بشه.

وقتی آبش کشیده شد، شعله رو خاموش کنید. از داغی که افتاد نمک و زردچوبه و گردو رو اضافه کرده و مخلوط کنید. بعد تخم مرغ ها رو اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مایع یک دستی داشته باشید.

روغن رو در تابه بریزید و وقتی داغ شد، مایع رو در تابه ریخته و با پشت قاشق صاف کنید.

در تابه رو ببندید و برید دورچین کوکوتون رو آماده کنید.

یه سری به تابه بزنید. اگه لبه هاش طلایی شده، کوکو رو برگردونید.

به همین راحتی. امتحان کنید. طعمش عالیه!



پی نوشت: به نظر من بهترین دورچین برای این کوکو مخلوط گوجه فرنگی و خیارشور و پیازه! اگه خیارشور نداشتید. گوجه و پیاز رو نگینی خردکرده و یه کم نمک و آبغوره بزنید، کنار کوکوی بادمجون حرف نداره!


پاستا بوکاتینی با سس تن ماهی

دیر رسیدید خونه؟ ناهار ندارید؟

قابلمه رو آب کنید و بذارید رو اجاق و شعله رو روشن کنید.

یه پیاز متوسط و یه دونه فلفل دلمه ای رو نگینی خرد کنید و در با کمی روغن در تابه بریزید. تا تابه روی شعله گرم شه، یه هویج رو ریز رنده کرده و اضافه کنید. همه رو با هم تفت بدید. فلفل و زردچوبه و دارچین و نمک، کمی پودر آویشن و محتویات یه کنسرو ماهی رو اضافه کنید و هم بزنید. کمی آّبغوره اضافه کرده و هم زده و شعله رو کم کنید تا آبش کشیده و سبزی ها بپزند.

تا حالا دیگه آّب دیگ جوش اومده. نمک و یه بسته بوکاتینی رو داخل دیگ ریخته و اجازه بدید پاستا بپزه. در این فاصله سیب زمینی ته دیگ رو آماده کنید.

تست کنید اگه پاستا پخته بود. آبکش کنید و بقیه شم که خوب بلدید...

تا غذا دم بکشه. سالاد شیرازی درست کنید و ترشی لیته رو تو ظرف بریزید.

در کمتر از یک ساعت غذاتونو آماده کردید. دست مریزاد. نوش جان!

ترشی لیته


ترشی لیته یکی از چاشنی های خوشمزه است که خیلی راحت میشه اونو تهیه کرد و خیلی زود هم می رسه و آماده خوردن میشه. امروزه ترشی لیته رو با مواد مختلفی آماده می کنند اما ماده اصلی ترشی لیته، بادمجان، هویج، سیر، فلفل سبز، جعفری تازه، نعنا خشک ، سیاه دانه، گلپر، زردچوبه و سرکه است.

لیته اصیل کلم و گوجه ندارد و طعم سیرهم باید برطعم فلفل غالب باشد.

یادتان باشد برای تهیه ترشی خوب باید از مواد اولیه تازه و مرغوب استفاده کنید.

مواد لازم:

بادمجان 5 کیلو

هویج 1 کیلو

جعفری 500 گرم

فلفل سبز 200 گرم

سیر 10 تا 15 بوته

نعنا خشک 3 قاشق سوپخوری

زردچوبه 2 قاشق سوپخوری

گلپر، سیاه دانه و زردچوبه به دلخواه

نمک و سرکه مرغوب به مقدار لازم

در تهیه هر گونه ترشی باید دقت کنید که مواد خام مورد استفاده خوب شسته و خشک شوند. بنا براین ابتدا هویج را شسته، پوست کنده و ریز خرد کنید. می توانید آن ها را با چرخ گوشت خرد کرده یا  از سبزی خردکن استفاده کنید. سپس روی پارچه سفید تمیزی پهن کنید تا آبش خشک شود.

همین کار را با سیر و فلفل و سبزی هم انجام دهید.

تا مواد خرد شده خوب خشک شوند، به سراغ بادمجان ها بروید. آن ها را پوست کرده و به نمک آغشته کنید و اجازه دهید ساعتی بمانند تا آب آن خارج شده و تلخی اش گرفته شود. بعد بادمجان ها را شسته وریز خرد کنید. ( با چاقو یا چرخ گوشت یا سبزی خرد کن. هر کدام که راحت ترید. من از سبزی خرد کن استفاده می کنم. )

بادمجان های خرد شده را در قابلمه ریخته و آن قدر سرکه بریزید که روی بادمجان را بپوشاند. قابلمه را روی اجاق گذاشته و وقتی جوش آمد، شعله را کم کنید تا بادمجان بپزد.

احتمالا بعد از 20 دقیقه بادمجان شما پخته است. اندکی بچشید اگر پخته بود شعله را خاموش کنید. بادمجان که از داغی افتاد، هویج و سیر و فلفل سبز و جعفری را اضافه کنید.

حالا نوبت نعنا خشک و زردچوبه و سیاه دانه و گلپرو نمک  است. میزان استفاده ی آن به دلخواه شماست.  اما یادتان باشد به بادمجان ها نمک زده بودید. پس نمک را کم کم اضافه کرده و هر بار بچشید که ترشی شما شور نشود.مواد را هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. سپس آن ها را در شیشه ریخته و درب آن را ببندید. بهتر است یک هفته صبر کنید و بعد ترشی را همراه با غذا صرف کنید.


الان بهترین فصل برای تهیه ترشی لیته است.  می تونید با صرف کمی وقت ترشی لیته سالم و خوش طعمی بپزید.

اگه وقت ندارید می تونید با ارغوان تماس بگیرید و طعم بی نظیر یه لیته خونگی مامان پز رو تجربه کنید.

به چند دلیل خرید از ارغوان به سود شماست.

ترشی های خونگی  ارغوان از بهترین و مرغوبترین مواد اولیه تهیه شده اند.

 غلیظ و باصرفه اند.

مواد نگه دارنده ندارند.

برعکس ترشی های موجود در بازار طعم سیر آن بر طعم فلفل غالب است.

می توانید با اطمینان از طعم اصیل یک ترشی مامان پز،محصولات ارغوان رو بخرید و لذت ببرید.

شماره تماس: 09037273755

فرنی زعفرانی


فرنی زعفرانی سه مغز

مقوی برای کودکان و بیماران

طرز تهیه:

فرنی دسریه که آسان و سریع آماده میشه. برای پخت فرنی باید به هر لیوان شیر، یک قاشق آرد برنج مرغوب و یک قاشق شکراضافه کرده و روی شعله اجاق قرار داده و با حرارت کم مرتب هم بزنید تا غلیظ شود.در پایان هم گلاب رو اضافه کنید و در ظرف بکشید.

به ازای این مقدار شما یک کاسه متوسط فرنی خواهید داشت. برای داشتن فرنی بیشتر باید سه ماده اصلی ( شیر و شکر و آردبرنج ) را به نسبت مساوی افزایش بدید.

این روش ساده و سنتی پخت فرنیه که ته مزه گلاب داره. میشه از میوه هایی مانند توت فرنگی و موز و انبه و ... برای مزه دار کردن فرنی استفاده کرد. برای این کار بهتره میوه ها رو پوره کرده و در آخر پخت به فرنی اضافه کنید.

من این فرنی رو برای بیمار پختم و برای مغذی کردن اون علاوه بر گلاب دو قاشق غذاخوری پودر بادام و کمی زعفران هم در آخر پخت اضافه کرده و روی اون رو هم با مغز بادام و فندق خام و خلال پسته تزیین کردم.

درفصل تابستان، خوردن فرنی سرد و خنک لذت بخشه و درروزهای سرد فصل زمستان، خوردن فرنی گرم انرژی بخشه و بدن رو گرم می کنه. شاد و سلامت باشید.