ارغوان

با عشق آشپزی می کنم

ارغوان

با عشق آشپزی می کنم

کشک و بادمجان



روش تهیه را در ادامه مطلب مطالعه فرمایید.
 
مواد لازم برای 4 نفر
کشک ساییده غلیظ 1 لیتر
روغن یا کره 100 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
سیر چند حبه
زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
پودر نعنا 2 قاشق غذاخوری
گردو 100 گرم
گوجه و بادمجان برای تهیه خورشت
اشکنه کشک که در خراسان به اون قروتی گفته میشه، از غذاهای سنتی این دیاره.
در قدیم اشکنه کشک رو با روغن زرد گوسفندی ( کرمانشاهی ) می پختند و از طعم بی نظیرش لذت می بردند.
اگه دوست داشتید طعم یه قروتی اصیل رو بچشید و و روغن زرد در دسترس نداشتید، از مقدار مساوی کره به جای روغن برای سرخ کردن پیاز نگینی استفاده کنید. پس از طلایی شدن پیاز،سیر خرد شده رو اضافه نموده و یه کم تفت بدید. یه کم نه اون قدر که بسوزه و تلخ شه.
بعد زردچوبه و پودر نعنا رو بیفزاییدو یه دور هم بزنید.سپس کشک ساییده را اضافه کنید. نزدیک جوش اومدن گردوی خرد شده رو اضافه کنید.می تونید به جای گردو از پودر کنجد پوست کنده استفاده کنید.
اگه خودتون قروت رو ساییده باشید، نیازی به جوشیدن نداره و می تونید به محض جوش اومدن شعله رو خاموش کنید. اما اگه از کشک های  پاستوریزه استفاده می کنید، بهتره بذارید چند دقیقه بجوشه.
 نان در اشکنه تلیت شده و همراه خورشت گوجه و بادمجان صرف میشه.
و اما برای تهیه خورشت بادمجان، بادمجان و گوجه فرنگی رو جدا جدا سرخ کرده و بعد روی هم بچینید و یه ته لیوان آب بریزید و بذارید با حرارت کم بپزه تا به روغن بیفته.
بهتره اول خورشت بادمجان رو درست کرده و تا پختن اون، اشکنه رو آماده کنید.
تهیه این غذا خیلی راحته. با تهیه اون لذت یک طعم اصیل رو برای خونواده عزیزتون فراهم بیارید.


پی نوشت:
در خراسان جنوبی بادمجان رو سرخ کرده با مقداری پیاز و سیر و آب و نمک می پزند و با اشکنه کشک مخلوط یا جدا سرو می کنند.
فردوسی ها  معتقدن دو تا ترشی گیاهی و حیوانی با هم پیسی می آورد.
و بیرجندی ها میگن ترشی باغی ( گوجه فرنگی ) و ترشی گاوی ( کشک ) با هم نمی سازند.
خیلی خوبه اگه شما هم تجربیاتتون در این زمینه رو بنویسید.
 

نظرات 5 + ارسال نظر
آبی دریا سه‌شنبه 27 مرداد 1394 ساعت 20:38

ماهم همینطور درست میکنیم.
ولی طعم روغن زردرو دوست ندارم.برعکس شوهرم که اینقد التماس میکنه توی غذاهابریز.

دختر خوب حرف شوهرتو گوش کن.
روغن زرد به اون خوبی! به اون خوش عطری!
از دست شما دهه شصتی ها!

شیوا دالان بهشت دوشنبه 26 مرداد 1394 ساعت 10:47

چقدر عالی و با سلیقه. . اولین بارم بود که این غذارو می دیدم .

ممنون از تعریفتون!
امتحان کنید. مزه اش هم عالیه!

مگهان یکشنبه 25 مرداد 1394 ساعت 12:34 http://meghan.blogsky.com

به به ...
چه خانم با انگیزه و مرتبی :) دلم بادمجون خواست !

ممنون از تعریفتون!

مانیا شنبه 24 مرداد 1394 ساعت 13:45

عاشق این سینی بزرگه زیر غذاتم .دنبال نوع چوبیش میگردم کاش من مهموناین غذای خوشمزه بودم

این سینی مسی هست و مال جهازمه! فکر نمی کنم سینی چوبی به این بزرگی باشه.شاید تو طرقبه بشه پیدا کرد حداقل حصیریشو.
البته سبدهایی هست که با چوب ارغوان بافته میشه و خیلی هم زیبا و خوشرنگند.
قدیمها به عنوان آبکش چلو ازشون استفاده می کردند.
تشریف بیارید مشهد در خدمتتونم.

آبی دریا پنج‌شنبه 22 مرداد 1394 ساعت 18:13

به به.
خسته نباشید.

ممنونم.
جاتون سبز!

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.